Переселенця з Херсонщини судитимуть в Росії за махінації з “житловим сертифікатом”

08 Березня 2024, 14:19

До районного суду російського міста Тула надійшло кримінальне провадження стосовно жителя Херсонської області та рієлтора, які звинувачуються у шахрайстві при отриманні соцвиплати на придбання житла у великому розмірі групою осіб. Спрва в тому, що “евакуйований” херсонець намагався обдурити російську державу, використавши так званий “житловий сертифікат”. Рієлтор мав йому в цьому допомогти. 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Будучи жителем Херсонської області, у липні 2022 року, у зв’язку з воєнними діями, чоловік прибув для постійного проживання в Тульську область. У березні 2023 року Управлінням соціального захисту населення Тульської області йому видано державний житловий сертифікат на придбання житлового приміщення у вигляді 2 928 321 рубль. Після цього він звернувся за допомогою щодо «переведення в готівку» свого сертифікату до ріелтора С., який підібрав йому для придбання квартиру за 2 мільйони рублів. Підсудним та продавцем було досягнуто домовленості про продаж житла за завищеною ціною. «Зайві» 928 тисяч рублів мав отримати херсонець”,- йдеться у матеріалах справи. 

Протягом 2023 року всі необхідні процедури оформлення угоди були завершені. Продавець повернула покупцю майже мільйон рублів, який чоловік поділив із ріелтором. Відомо, що житель Херсонської області наразі перебуває у СІЗО. Розгляд кримінальної справи розпочнеться 12 березня 2024 року.