Надавав транспортні послуги окупантам: херсонському підприємцю Олексію Цигурі повідомлено про підозру

03 Березня 2024, 13:42

Олексій Цигура, колаборант. Фото: соцмережі.

Підприємець із села Геройське Євпаторійського району АР Крим Олексій Цигура добровільно пішов на спрівпрацю з ворогом і надавав транспортні послуги окупаційному “міністерству молодіжної політики і спорту Херсонської області”. За це СБУ 29 лютого 2024 року заочно повідомила йому підозру в колабораційній діяльності. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від 3 до 5 років з конфіскацією майна.

Відповідний текст підори опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

За версією слідства, 37-річний Цигура Олексій Олексійович, уродженець селища Срібне Чернігівської області, зареєстрований в селі Хорли Скадовського району Херсонщини і який має бізнес у селі Геройське Євпаторійського району АР Крим, незаконно зареєструвався підприємцем за російським законодавством у 2015 році.

У травні 2023 року Олексій Цигура надав транспортні послуги окупаційному “міністерству молодіжної політики і спорту Херсонської області” з перевезення пасажирів із села Чкалове Новотроїцької громади Генічеського району до Севастополя і у зворотному напрямку. За ці послуги він отримав 50 тисяч рублів.

За скоєний злочин Олексію Цигурі заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 4 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає штраф, або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років і конфіскацію майна.

Раніше повідомлялось, що нацгвардієць РФ Роман Попов, котрий брав участь у катуванні та груповому зґвалтуванні херсонського підприємця, заочно отримав підозру.