На Херсонщині триває побудова модульного містечка, в якому розселятимуть місцевих жителів, які втратили свої оселі

21 Березня 2024, 13:53

Модульне містечко для переселенців у Львові. Фото з відкритих джерел

В одному з сіл Чорнобаївської громади з’явиться модульне містечко для внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб. Будівництво об’єкта вже триває, а заселитись туди пропонуватимуть жителям Херсонщини, які втратили житло внаслідок російської агресії.

Про це в інтерв’ю “IPC-Південь” розповів Олександр Прокудін, очільник Херсонської ОВА.

“Зараз щодня на правобережжі області прилітає комусь в дім. Є люди, житло яких розбито і вони не можуть далі в ньому жити. Ми пропонуємо їм переселитись в Одеську, Миколаївську, Львівіську області, але тепер у них буде можливість залишитись на Херсонщині, в цьому модульному містечку. Багато людей зможе залишитись тут, не виїжджаючи до інших регіонів”, – зазначив голова Херсонської ОВА.

Крім того, люди які проживатимуть в містечку, зможуть тут виховувати дітей, лікуватись, а також працювати, адже влада Херсонщини обіцяє, що поряд з житловими будівлями, тут буде зведено відповідну соціальну інфраструктуру.

Підрядником під час реалізації проєкту виступить ТОВ “ЄВРОПЕЙСЬКА ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ” з Київської області. Замовником виступає Департамент розвитку територій Херсонської ОВА, а завершити роботи мають до 25 грудня 2024 року. Коштує проєкт 12 750 376 гривень. Його реалізацію вже розпочали й наразі триває зведення тимчасових конструкцій.