Мінінфраструктури тестує геоінформаційну систему моніторингу та оцінювання розвитку регіонів і громад

14 Березня 2024, 14:08

Фото: Херсонська ОВА.

Міністерство інфраструктури презентувало тестову версію єдиної геоінформаційної системи здійснення моніторингу та оцінювання розвитку регіонів та громад.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

До онлайн презентації долучилися перший заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій та начальник управління з питань децентралізації та розвитку громад Херсонської ОВА Олег Бутрей.
ГІС – це потужний інструмент реалізації державної політики регіонального розвитку. Система впорядковує роботу із даними регіональної статистики і переводить її із “паперової” в цифровий формат.
Крім того, система буде гармонізована з європейськими, що дасть змогу регіонам отримати доступ до найкращих програм фінансування ЄС.
“ГІС регіонального розвитку забезпечить аналітичну обробку інформації для підготовки та прийняття управлінських рішень у сфері відновлення та розвитку регіонів і громад, а також моніторинг та оцінювання їх виконання”, – зазначив перший заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.
Розробка базових функцій ГІС буде завершена в травні. Повноцінно використовувати цю систему почнуть вже з початку наступного року.