Максим Воронов, колишній поліцейський з Голої Пристані, отримав 15 років ув’язнення

30 Березня 2024, 15:08

На фото Гола Пристань і колаборант Максим Воронов. Фото: pikabu / wanted.mvs.gov.ua/

Колишній поліцейський Максим Воронов з 2022 року добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками і влаштувався поліцаєм у Голій Пристані на Херсонщині. За скоєний злочин суд визнав його винним у колабораційній діяльності та виніс вирок – 15 років позбавлення волі.

Відповідний вирок Теплодарського міського суду Одеської області від 27 березня 2024 року опублікований на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Судом встановлено, що 41-річний Воронов Максим Юрійович, уродженець м. Ханти-Мансійськ РФ, житель села Новософіївка Лазурненської селищної громади Скадовського району Херсонщини, винний в колабораційній діяльності за ч.7 ст.111-1 КК України.

Максима Воронова заочно засуджено на 15 років позбавлення волі. Також йому заборонено обіймати будь-які посади в органах влади і надавати публічні послуги протягом 15 років.

Максим Воронов з 2016 року працював поліцейським у селі Новософіївка, згодом – начальником конвою ізолятора тимчасового тримання №3 в цьому ж селі і командиром роти Нацполіції.

З 2020 року він працював поліцейським-водієм у главку Нацполіції в Херсонській області.

У 2022 році він добровільно перейшов на бік ворога і очолив «відділ карного розшуку» в окупаційному відділі поліції Голої Пристані. Воронов переслідував, викрадав і грабував людей.

Раніше повідомлялось, що Ружена Рубльова, народна артистка з Херсона, отримала 10 років тюрми з конфіскацією майна.