Людмилі Стрюковій, “начальниці управління праці” окупаційної адміністрації Генічеська, заочно повідомлено про підозру

27 Березня 2024, 14:12

Людмила Стрюкова, колаборантка. Фото: відкриті джерела.

Служба безпеки викрила ще одну чиновницю, так звану “начальницю управління праці” окупаційної адміністрації Генічеська, і оголосила їй про підозру в колабораціонізмі.

Мова йде про 58-річну Стрюкову Людмилу Леонідівну, уродженку Мелітополя і жительку Генічеська, колишню керівниця Генічеського відділення фонду соціального страхування України.
У жовтні 2023 року жінка прийняла пропозицію окупаційної адміністрації російської федерації обійняти посаду “начальника управління праці та соціального захисту Генічеського муніципального округу”.
На цій посаді вона сприяла утвердженню тимчасової окупації частини території України, закріпленню та зміцненню влади держави-агресора. Зокрема, брала участь у налагодженні діяльності за російським законодавством, направленні працівників управління на навчання до РФ.
Крім того, колаборантка займалася популяризацією окупаційної влади. Зокрема, давала коментарі проросійським ЗМІ про нібито відсутність в Україні матеріальної підтримки матерів у зв’язку з народженням дітей, переваги обслуговування пільгових вразливих категорій населення в соціальному фонді російської федерації.
До свят колаборантка організовувала вручення жителям вітальних листівок від російського президента та місцевого гауляйтера.
Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.
На колаборантку чекає позбавлення волі строком від 5 до 10 років.