Херсонщину відвідали представники Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine

26 Березня 2024, 16:12

Фото: Херсонська ОВА.

Українські та іноземні благодійні організації продовжують надавати допомогу громадам нашої області. Херсонщину відвідали представники Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine. Партнери передали для потреб громад автівку «мобільної гінекологічної клініки».

Прро це повідомляє Херсонська ОВА.
Безпекова ситуація на правобережжі нашої області залишається непростою. Люди часто потребують невідкладної допомоги, тож на допомогу приходять мобільні бригади лікарів, які працюють у найвіддаленіших районах області. Надана благодійниками автівка допоможе лікарям-волонтерам.
Автівка обладнана під гінекологічний кабінет, у ній є все необхідне для проведення оглядів жінок із застосуванням УЗД-діагностики та пологів.

Фото: Херсонська ОВА.

Медики мобільної клініки зможуть безоплатно консультувати жительок найвіддаленіших районів області та проводитимуть тестування на ВІЛ та інфекції, що передаються статевим шляхом.
Авто готове до використання і вже найближчим часом заступить на службу.

Фото: Херсонська ОВА.

За сприяння Міністерства охорони здоров’я допомогли придбати мобільну клініку UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, за фінансової підтримки урядів Швеції та Норвегії.
Також делегація разом із заступником начальника Херсонської ОВА Ярославом Шаньком відвідала один із медзакладів міста. Оглянули пологове та післяпологове відділення, операційну, які знаходяться в укриттях та поспілкувалися із породіллями та вручили необхідні пакунки для майбутніх малюків.
“Попри війну, розвиваємо та оновлюємо лікарні області. Адже життя та здоров’я людини – найвища цінність. Вдячні всім, хто нам у цьому допомагає”, – зазначив заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.