Артура Норченка, колишнього поліцейського з Голої Пристані, визнано винним у колабораціонізмі

22 Березня 2024, 14:35

Артур Норченко, колаборант. Фото: соцмережі.

Артур Норченко з Голої Пристані на Херсонщині, якого окупанти призначили “начальником” незаконного місцевого відділу дорожньо-патрульної служби, заочно визнаний винним у колабораційній діяльності. Вирок суду – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідний вирок Теплодарського міського суду Одеської області від 19 березня 2024 року опублікований на сайті Єдиного держаного реєстру судових рішень.

Судом встановлено, що 31-річний Норченко Артур Вікторович, уродженець і житель Голої Пристані Скадовського району Херсонщини добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. За цей злочин його заочно визнано винним у колабораційній діяльності за ч.7 ст.111-1 КК України.

Вирок суду станови Норченку 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Також колаборанту заборонено обіймати посади в органах влади протягом 15 років.

За повідомленням СБУ, Артур Норченко підозрювався у роботі на ворога так заним “начальником відділу дорожньо-патрульної служби” у незаконно створеному в Голій Пристані відділі поліції.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, у 2019 році його нагородили ам’ятною медаллю за швидке розкриття скоєного злочину.

Раніше повідомлялось, що Андрію Харитонову, окупаційному “директору” Херсонського морпорту, повідомлено про підозру.