Жителі Краснодара намагаються через суд повернути квартиру, яку вони продали “евакуйованим” херсонцям

20 Лютого 2024, 14:29

Суд у російському місті Краснодар почав розглядати справу трьох місцевих жительок, які намагаються вирішити питання про квартиру, продану за «херсонським житловим сертифікатом». Жінки продали помешкання херсонцям, але гроші за нього від держави так і не отримали. Тепер вони намагаються повернути квартиру через суд, скасувавши угоду.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У серпні 2023 року права переселенців були зареєстровані у Росреєстрі. Відразу після цього вони подали документи на перерахування коштів із сертифікатів, але там у виплаті по одному з них відмовили через помилку у заяві. Однак виправити її вже не вдалося, оскільки глава сім’ї раптово помер. У результаті гроші за одним із сертифікатів продавці так і не отримали. Тепер колишні власники нерухомості вимагають розірвати договір про купівлю-продаж квартири та повернути її у їхню власність”, – йдеться у повідомленні. 

Тобто херсонцям відмовили в отриманні житла, оскільки людина, на яку були оформлені документи, померла. Російські юристи, що мають досвід роботи з «херсонськими» сертифікатами, вважають, що в даному випадку суд, найімовірніше, розірве договір і зобов’яже переселенців повернути квартиру продавцям.