За вбивство 28-річного Руслана Руснака російські окупанти кинули на підвал майже все керівництво так званої «поліції» Горностаївки

15 Лютого 2024, 13:25

Руслан Руснак. Фото:російські ЗМІ

Як повідомлялось раніше, у листопаді 2023 року Руслан Руснак помер у відділенні російської поліції в окупованому селищі Горностаївка, що на Херсонщині. Чоловіка підозрювали у співпраці з СБУ, а причиною смерті стали тортури, які до нього застосовували російські силовики. Через це вбивство російські окупанти кинули на підвал майже все керівництво своєї так званої місцевої «поліції». Окупанти були змушені застосувати такі жорсткі заходи щодо своїх посіпак, тому що інформацію про насильницьку смерть Руслана Руснака розповсюдили міжнародні правозахисні організації по всьому світу.

Про це інформує Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення російських Telegram-каналі.

За словами жителів Горностаївки, вони бачили, як російські окупанти затримали начальника місцевого окупаційного відділу поліції Андрєя Полєвщікова і виводили його в кайданках. У селищі переповідають, що загалом загарбники відправили на підвал ледь не все керівництво цього відділу.

Більше деталей повідомив російський Telegram-канал “ВЧК-ОГПУ”. За його даними, «отдел МВД «Горностаевский» настільки прославився катуваннями незаконно затриманих цивільних людей, що його куратори 12 лютого 2024 року відкрили кримінальну справу за «перевищення службових повноважень».

Загалом до ізолятора помістили полковника Андрєя Полєвщікова, начальника «відділу поліції», його заступника, підполковника В. Мєркулова, капітана В. Плюхіна, начальника «уголовного розыска», майора А. Дєнісова, старшого оперуповноваженого «групи» з контролю за обігом наркотиків і старшого лейтенанта І. Пімєнова, старшого оперуповноваженого «групи» економічної безпеки та протидії корупції. Останній вже дав покази на всіх своїх колег, зазначає Telegram-канал.

Як повідомлялось, Руслана Руснака затримали вранці 20 листопада 2023 року. Його доставили до будівлі «МВС» на вулиці Торговій 12, яку 13 листопада атакували українські безпілотники. Чоловіка нібито підозрювали у тому, що це він передав ЗСУ інформацію про розташування будівлі, хоча його адреса і точна геолокація знаходяться у вільному доступі в Мережі. Вже о 16 годині, після багатогодинного допиту російськими силовиками, 27-річний Руслан Руснак помер просто в будівлі «МВС» окупованого селища.