В окупованій Горностаївці загинув чоловік, якого напередодні затримали російські силовики. Ймовірна причина смерті – застосовані до нього тортури

21 Листопада 2023, 13:30

Руслан Руснак. Фото:російські ЗМІ

Колишній український військовий Руслан Руснак помер у відділенні російської поліції в окупованому селищі Горностаївка, що на Херсонщині. Чоловіка підозрювали у співпраці з СБУ, а причиною смерті могли стати тортури, які до нього застосовували російські силовики.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Astra”.

“Після допиту російськими силовиками в будівлі «МВС» в окупованій Горностаївці помер 27-річний колишній український військовослужбовець. Очевидно, причиною цього стали тортури, що до нього застосовували”, – йдеться у повідомленні. 

За інформацією наведеного джерела, Руслана Руснака затримали вранці 20 листопада 2023 року. Його доставили до будівлі «МВС» на вулиці Торговій 12, яку 13 листопада атакували українські безпілотники. Чоловіка нібито підозрювали у тому, що це він передав ЗСУ інформацію про розташування будівлі, хоча його адреса і точна геолокація знаходяться у вільному доступі в Мережі. Вже о 16 годині, після багатогодинного допиту російськими силовиками, 27-річний Руслан Руснак помер просто в будівлі «МВС» окупованого селища.

Смерть Руснака підтвердили також ряд інших російських ЗМІ, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах. Щоправда, вони замовчують причину смерті чоловіка, зазначаючи, що її має визначити судово-медична експертиза.