Від жителів Борозенської громади на Херсонщині надійшло 196 заяв про пошкоджене житло

29 Лютого 2024, 15:01

Фото: відкриті джерела.

Кореспонденти медіацентру “IPC-Південь” поспілкувались з Альоною Охрімовською, головою Борозенської громади на Херсонщині, і обговорили питання відбудови пошкоджених російськими обстрілами житлових будинків. Нині від жителів громади надійшло майже дві сотні заяв про пошкоджене або знищене нерухоме майно.

Про це Альона Охрімовська розповіла у інтерв’ю кореспондентам “IPC-Південь”.

“Щодо житлового фонду, то, згідно з документами, які ми приймаємо, а у нас створена своя комісія з обстеження і відшкодування збитків, то згідно із зазначеними документами, у нас прийнято 196 заяв від громадян щодо пошкодженого і зруйнованого майна. І на сьогоднішній день 60 заяв вже відпрацьовано згідно з державною програмою “єВідновлення”, за якою люди вже отримують кошти”, – зазначила очільниця Борозенської СВА.

Альона Охрімовська додала, що у громаді тривають виплати за державною програмою “єВідновлення.” У першу чергу, люди отримали до 200 тисяч гривень за ті об’єкти, що не зазнали значних руйнувань.

“Також на сьогодні вже опрацювали до 20 заяв, за якими люди будуть отримувати до 500 тисяч гривень”, – додала Охрімовська.

Раніше повідомлялось, що основною проблемою, що ускладнює процес оформлення компенсацій за пошкоджене житло, є відсутність у людей документів на нерухоме майно.