Тетяна Калиновська, так звана перша заступниця окупаційного голови Скадовська, отримала 12 років позбавлення волі

23 Лютого 2024, 11:14

Тетяна Калиновська, колаборантка. Фото: скриншот з російських ЗМІ.

За матеріалами СБУ 12 ув’язнення отримала Тетяна Калиновська, обрана окупаційною владою «першою заступницею» так званого «голови Скадовської військової адміністрації». На підставі зібраних доказів суд визнав Калиновську винною за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Жінка підтримала рішення вищого політичного та військового керівництва РФ щодо окупації Скадовського району Херсонщини та зголосилась на співпрацю з незаконною владою.
Після призначення на «посаду» зловмисниця виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Здійснювала підбір працівників до окупаційного органу влади та підпорядкованих йому установ та організацій.
Закликала місцевих жителів співпрацювати з «новою» владою та працевлаштуватись до створених державою-агресором окупаційних органів влади.
З метою популяризації росії, організовувала участь працівників окупаційної адміністрації та підпорядкованих підприємств у масових заходах. За вказівкою Калиновської учасники однієї з «урочистостей» мали при собі російську символіку та замінили державний прапор на Скадовській міськраді на триколор.
Зрадниця «зливала» окупантам інформацію про місцевих військовослужбовців, правоохоронців та волонтерів. Під її «перо» потрапляли й земляки, які мали проукраїнську позицію та не підкорялись злочинній владі. Згодом окупанти незаконно затримували наших громадян, кидали на підвал та знущались з метою схилення до співпраці.