“Секретна зброя”: росіяни привезли на лівобережжя Херсонщини мощі своїх святих

08 Лютого 2024, 12:33

У війні проти України росіяни використовують усі можливі засоби для перемоги. Якщо їм не вдається досягти чогось силою – окупанти використовують “секретну зброю”, наприклад, мощі своїх святих. Урни з рештками визначних для росіян особистостей досить часто “гастролюють” лівобережжям Херсонщини. Цього разу на окуповані території області у відрядження поїхали мощі Алєксандра Нєвского та Георгія Побєдоносца.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Ми розпочали великий хресний хід по всій лінії бойового зіткнення. У моїх руках мощі святих воїнів Дмітрія Солунського, Александра Нєвського, Георгія Побєдоносця. Пройдемо з молитвою цим святим, наскільки можна, весь фронт”, – зазначив російський телеведучий Борис Корчевников, який і привіз мощі на Херсонщину. 

Молебні проходитимуть у так званих “підземних храмах”, які окупанти будують у прибережній зоні Дніпра. Для таких сакральних місць будують, а точніше “риють”, спеціальні укриття, сподіваючись, що вони вбережуть їхніх парафіян-військовослужбовців і російських попів від української артилерії.  У “святих бліндажах” проходять служби та молебні, весілля окупантів, а навколо них навіть водять “хресні ходи”.