Росіяни обіцяють запустити до портів лівобережжя Херсонщини круїзні лайнери

09 Лютого 2024, 16:12

default

Фантазія російських пропагандистів не вичерпується. Раз-по-раз у ЗМІ з’являються публікації про “туристичний бум” або “навалу відпочивальників” на лівобережжі Херсонської області. Продовжуючи цю тему, окупанти обіцяють також запустити круїзні маршрути до морських портів регіону.

Про ці плани російським ЗМІ розповів Ігор Вахрушев, викладач одного з віджатих росіянами кримських ВИШів.

Частиною так званого «морського кільця» можуть стати як популярні серед туристів Сочі та Ялта, так і порти Криму та нових регіонів. Появі круїзних маршрутів сприятиме реалізація проєкту Азовського транспортного кільця. На лівобережжі Херсонської області є, наприклад,  порт Скадовськ, портопункт Хорли, а також порт Генічеськ”, – зазначив він. 

Чому російським туристам мають бути цікаві населені пункти окупованого лівобережжя Херсонщини, які нині поступово деградують, Вахрушев не зазначив. Як не повідомив науковець і про те, що зазначені порти були побудовані для промислового використання і аж ніяк не для  відпочивальників.

Зазначимо, що у 2023 році окуповані території Херсонщини відвідало близько 12 тисяч туристів. Це у 400 разів менше за показники 2021 року. Тоді Херсонська області прийняла близько 5 мільйонів відпочивальників.