Лівобережжя Херсонщини у 2023 році відвідало 12 тисяч туристів. У 2021 цей показник складав 4,8 мільйона

18 Листопада 2023, 16:51

Пляж на лівобережжі Херсонщини. Фото: російські ЗМІ

Росіяни продовжують активно “розвивати” туристичну сферу окупованих територій Херсонської області. Місцеві колаборанти вирішили відзвітувати про кількість відпочивальників у 2023 році, проте краще б вони цього не робили. За їхніми даними, лівобережжя Херсонщини протягом поточного року відвідало 12 тисяч туристів. Це у 400 разів менше за показники 2021 року.

Дані кількості туристів приводять російські ЗМІ, посилаючись на слова так званого “міністра туризму” Херсонської області Сєргєя Грішина.

Цього року на Херсонщині побувало близько 12 тисяч туристів. Грішін зазначив, що це не лише гості з інших регіонів, а й місцеві жителі, а також туристи із сусідніх регіонів – Криму та Запорізької області”, – йдеться у повідомленні. 

За словами Грішіна, росіяни намагатимуться “досягти нового етапу розвитку, нового ступеня”, а Херсонщина має стати “туристичною гордістю Росії”. Як бачимо, цифри дещо розходяться з амбіціями окупантів. Не вдалось росіянам створити цьогоріч навіть ілюзію вдалого туристичного сезону. На усіх відео пропагандистів пляжі та бази відпочинку лівобережжя області виглядають абсолютно пустими. 

За аналітичними даними мобільного оператора «Київстар», протягом лише одного 2021 року Херсонщину відвідали близько 4,8 мільйонів туристів (4,77 мільйонів внутрішніх туристів та 71 тисяча іноземних гостей). У 2020 році цей показник складав 3,8 мільйона осіб. Тож окупантам треба як мінімум працювати у 400 разів краще, щоб хоча б повторити показники кількості відпочивальників, що відвідували Херсонщину до повномасштабного вторгнення.