Росіяни хрестять своїх військових у підземних храмах на лівобережжі Херсонщини

09 Лютого 2024, 11:45

Окупанти продовжують розбудову мережі підземних храмів на лівобережжі Херсонської області. Черговий такий “святий бліндаж” відкрився тут у січні 2024 року. Зариваючись у землю, московські попи намагаються убезпечити себе і свою камуфльовану паству від української артилерії та безпілотників.

Про появу нового підземного храму повідомляють російські ЗМІ.

Бліндажний храм, обладнаний у землянці на Херсонщині силами солдатів, проводить щоденні служби. У ньому хрестять бійців, навіть проводять вінчання з коханими, що приїхали. Цей храм у бліндажі можна впізнати лише за маленьким хрестом на поверхні землі. З’явився він на Різдво, але за ці два місяці у ньому хрестилося 114 бійців!” – йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялось раніше, перший бліндажний храм на Херсонщині було “викопано та освячено” ще на початку 2023 року, хоча його перші фото були опубліковані лише в середині квітня, перед Пасхою. Схоже, знаходиться він у районі Олешківських пісків.

У “святих бліндажів” простежується чіткий зв’язок із Кримом: служби тут ведуть попи саме з окупованого півострова. Зокрема, богослужіння під землею влаштовує керівник військового відділу Кримської митрополії РПЦ протоієрей Дмитро Коротков і духовенство Сімферопольської та Джанкойської єпархій тієї ж метрополії.