Російські окупанти у Каховці викрали місцевого жителя – Андрія Тозарєва

20 Лютого 2024, 17:03

Андрій Тозарєв. Фото: соцмережі.

У Каховці на окупованій лівобережній частині Херсонщини російські загарбники викрали 41-річного жителя міста Андрія Тозарєва. Росіяни «підозрюють» чоловіка нібито в участі у «Правому секторі» в 2014 році, а також участі в мітингах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації і окупаційні пабліки.

Окупанти викрали в Каховці 41-річного місцевого мешканця Андрія Тозарєва. Окупаційний слідчий комітет Херсонщини вже висунув йому обвинувачення в участі в не забороненій на території України організації «Правий сектор» у 2014 році і участі в акціях протестів.

Андрію Тозарєву висунуте обвинувачення за ч.2 ст.282.2 КК РФ – участь у діяльності екстремістської організації.

За інформацією окупаційних пабліків, Тозарєв з червня по грудень 2014 року нібито брав участь у підготовці до бойових дій проти інтересів Росії, виїжджав на мітинги в міста Херсонської області і нібито блокував проїзд транспорту для підвезення товарів до Криму.

Як повідомляв Центру журналістських розслідувань, окупанти раніше вже двічі незаконно позбавляли волі Андрія Тозарєва – у 2022 і 2023 роках, але тоді його відпускали на свободу.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти на Херсонщині закатували до смерті Степана Подольчака, настоятеля храму ПЦУ в Каланчаку.