Поблизу Кринок підняли український прапор. Це потужний сигнал – Гуменюк

07 Лютого 2024, 11:05

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини тривають запеклі бої. Російські окупанти не полишають спроб вибити українських бійців із зайнятих позицій. Водночас Сили оборони відбивають ворожі атаки та не збираються кидати роботу зі звільнення території та людей.

Про це повідомила Наталя Гуменюк, керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня, у марафоні “Суспільне. Спротив”.

“Ми продовжуємо бойову роботу, і позначення українським прапором території поблизу Кринок — це в тому числі потужний сигнал, який нівелює їхні вкиди через свої ресурси про те, що наші підрозділи залишили цей напрямок і в Кринках не залишилось українських підрозділів. Ніхто жителів тимчасово окупованого лівого берега кидати не збирається”, — зазнеачає вона.

За словами керівниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня, російські військові намагаються максимально атакувати цей напрямок, застосовують безпілотні літальні апарати та потужну артилерію, підтягують її на ті позиції, з яких до правого берега вже не дотягують, але ще можуть бити по лівому.

“У штурмах вони не використовують бронетехніку, економлять її, наважуються атакувати піхотою. За добу вони наважилися двічі атакувати наші позиції, позаминулу — тричі. Це говорить про суттєвий спад їхньої активності. Ми не даємо росіянами повертатися на ті позиції, з яких їх вибили. Вони намагаються вишукувати нові рубежі пусків, навіть ризикують своїми літаками. Минулої доби вони знову застосовували авіабомби, ними вони намагаються максимально зруйнувати інфраструктуру та послабити наші сили на лівому березі”, — розповіла Наталія Гуменюк.