На лівобережжі Херсонщини більше не можливо вирощувати сою, ріпак, кукурудзу та рис

22 Лютого 2024, 16:17

Підрив росіянами дамби Каховської ГЕС докорінно вплинув на сільське господарство на лівобережжі Херсонської області. Через відсутність зрошення з полів окупованої частини області зникнуть культури, вирощування яких потребує інтенсивного поливу.

Ситуацію російським ЗМІ прокоментував так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

Із сівозміни пішли такі культури: кукурудза, соя, ріпак. Аграріям довелося відмовитися від вирощування рису. Також змінилася мапа посівних площ макрокультур”, – йдеться у повідомленні Сальдо. 

Раніше повідомлялось, що аграрії лівобережжя Херсонщини продовжують шукати альтернативу зрошення своїх земель водою з Дніпра, що стало неможливим після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Як варіант росіяни збираються використовувати для зрошення воду з підземних артезіанських свердловин. Ось тільки ці свердловини також міліють, тому навряд чи води з них вистачить навіть на один повноцінний аграрний сезон. Артезіанська вода як правило використовувалась для забезпечення потреб місцевого населення. Що робитимуть люди, якщо російські окупанти витрачатимуть її для поливу полів – не зрозуміло.