Через обстріли росіян та бойові дії у Борозенській громаді загинуло 26 людей

29 Лютого 2024, 12:49
Зруйновані будинки в Борозенській громаді

Зруйновані будинки в Борозенській громаді

Внаслідок дій російських військових у Борозенській громаді, що на Херсонщині, загинуло понад 20 цивільних осіб. Основна частина з них – внаслідок ворожих обстрілів.

Про це в інтерв’ю журналістам “IPC-Південь” повідомила голова громади Альона Охрімовська.

“У квітні 2022 року в нашій громаді почався масовий виїзд сімей з дітьми, тому що окупанти щотижня приїжджали до нас і проводили обшуки в будинках, у приміщенні Сільської ради, а також і в навчальних закладах, і в медичних, – окупанти просто виламували двері. Тож ситуація була небезпечною. За час окупації та після звільнення у нашій громаді загинуло 26 цивільних осіб, люди загинули під час обстрілів.  Були прямі влучання і в житлові будинки, і у двори людей, деякі жителі загинули, деякі – отримали поранення”, – зазначила вона.

За словами Охрімовської, у громаді діє програма підтримки постраждалих внаслідок російської агресії громадян. Таким людям надають одноразову фінансову допомогу.

Детальніше про ситуацію в Борозенській та Калинівській громадах Херсонщини читайте у нашому інтерв’ю з головами зазначених громад – Максимом Кожем’якою та Альоною Охрімовською.