Сальдо звинуватив у проблемах з комунальним транспортом в Херсоні українську владу. Насправді більшість техніки викрали самі росіяни

16 Січня 2024, 15:53

Гауляйтер лівобережжя Херсонщини Володимир Сальдо не втомлюється продукувати чергові фейки. За його словами, в Херсоні існує проблема з комунальним транспортом, причиною якої є бездіяльність української влади. Насправді ж критичної проблеми з маршрутками і тролейбусами у місті немає, незважаючи на те, що більшість автопарку було викрадено і вивезено росіянами на лівобережжя області ще восени 2022 року.

Про нову маячню від Сальдо повідомляють російські ЗМІ.

“У Херсоні залишилося лише 50 одиниць громадського транспорту, який до того ж перестав обслуговуватися. Знищену систему громадських перевезень українська влада навіть не намагається відновити”, – заявив колаборант. 

Сальдо чомусь не згадав, що більшість громадського транспорту з міста було вкрадено росіянами під час втечі з Херсона. Ще 3 листопада 2023 року Галина Лугова, яка виконувала тоді обов’язки голови Херсонської МВА, в інтерв’ю “Радіо Свобода” повідомила, що комунальна сфера міста повністю пограбована росіянами. “Розграбоване абсолютно усе майно в нашому місті, яке належало комунальним підприємствам, що забезпечували життєдіяльність нашого міста. Комунальне підприємство «Херсонміськводоканал», яке мало на своєму балансі велику кількість саме технічних засобів, машин, – це все вивезено, нічого немає. Така сама ситуація і на підприємстві «Херсонгаз». Воно повністю спустошене. Наш автопарк, який був поповнений 30-ма автобусами, – росіяни всіх їх вивезли. «Швидкі допомоги», які були в місті, всі вивезені, пожежні машини – жодної не залишилося”, – розповіла Лугова.

Обстріляне росіянами маршрутне таксі в Херсоні

Обстріляне росіянами маршрутне таксі в Херсоні.

Не сприяють роботі комунального транспорту і постійні обстріли росіян, які прицільно б’ють по автопарках і тролейбусних депо. Як повідомлялось раніше, 23 червня 2023 року війська РФ обстріляли транспортне комунальне підприємство в Херсоні. Тоді на місці загинув його 55-річний працівник. 43-річний колега загиблого чоловіка від отриманих поранень помер вже у лікарні.

Тож, у проблемах з комунальним транспортом в Херсоні Сальдо, по-перше, має звинувачувати своїх роботодавців – росіян. Але вони ж його тримають на посаді не для того, щоб він говорив правду…