Росіяни розселили “евакуйованих” херсонців у приміщеннях, не призначених для проживання взимку. Люди мерзнуть та перевантажують енергосистему регіону

12 Січня 2024, 11:35

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Під час так званої “евакуації” з правобережжя Херсонщини росіяни розселили тих, хто погодився втекти разом з ними, на літніх базах відпочинку. Ці приміщення не пристосовані для проживання за низьких температур. “Евакуйовані” змушені опалювати помешкання електроприладами, що призводить до перевантаження всієї енергетичної системи окупованої частини Херсонщини.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Евакуйоване населення обласного центру на лівобережжі Дніпра розселене у пунктах тимчасового розміщення, якими здебільшого є туристичні бази, що не призначені для проживання в них у зимовий період. Обігрів таких пунктів тимчасового розміщення здійснюється від електроустаткування. В умовах зниження температури повітря на території Херсонської області, енергосистема регіону працює на критичному рівні через експлуатацію енергоємних електроприладів для обігріву. Збільшення навантаження на енергосистему понад нормативний рівень неминуче призводить до зниження напруги в електромережі”, – зазначають росіяни. 

Тобто окупанти за рік не змогли знайти для переселенців житла краще, ніж літні бази відпочинку, або хоча б підготувати ці об’єкти до зими. Так зване “Міністерство енергетики Херсонської області” просить населення лівобережжя регіону “економити електроенергію”, іншими словами, фактично пропонує “евакуйованим” кілька днів померзнути, поки температура на вулиці не підвищиться.