Протягом 2022 і 2023 років 300 медійників застрахувались для роботи у небезпечних регіонах

24 Січня 2024, 10:55

Ілюстрація: відкриті джерела.

За два роки, 2022 і 2023, Міжнародний фонд страхування журналістів обробив 300 заявок медійників на 886 страхових днів для роботи у небезпечних регіонах. Сума страхування – до 100 тисяч доларів США. За час існування проєкту страхових випадків не було.

Про це повідомила директорка асоціації “Незалежні регіональні видавці України” Оксана Бровко, передає ІМІ.

“Ми супроводжували колег у всіх питаннях – від заповнення заявки, загальних роз’яснень і рекомендацій до постійного зв’язку під час робочих відряджень. Наші координаторки вболівали за кожного, з ким працювали, та завжди були готові надати консультацію чи допомогти у вирішенні проблем”, – зазначила Бровко.

За її словами, оформити страхування могли не лише журналісти, а й фіксери, відеооператори, редактори, фотографи незалежних українських медіа, які прямували в офіційне відрядження до зон бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території.

Подавати заявку можна було, їдучи до Херсонської, Запорізької, Сумської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської області, а також до прикордоння Київської та Чернігівської областей.

Проєкт відбувався завдяки фінансовій підтримці партнерів – ECPMF та WAN-IFRA, і нині команда працює над продовженням проєкту.