Окуповану частину Херсонщини 4G Інтернетом планує забезпечити фірма з Криму

21 Січня 2024, 15:11

Росіяни за майже два роки не змогли налагодити сталого та якісного мобільного зв’язку на лівобережжі Херсонщини. Телекомунікаційний оператор “Міранда-Медіа”, що зареєстрований в окупованому Криму,  отримав частоти для будівництва мереж LTE у діапазоні 450 МГц і спробує забезпечити підконтрольні росіянам території області 4G Інтернетом.  Частина населених пунктів, де має працювати “Міранда-Медіа”, знаходяться поблизу Дніпра, а отже на лінії фронту, тож навряд чи кримчанам вдасться виконати усі взяті на себе зобов’язання. 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Державна комісія з радіочастот на своєму останньому засіданні мала розглянути питання про виділення кримському телекомунікаційному оператору «Міранда-Медіа» частоти для стільникового зв’язку. Рішення про виділення частот «Міранда-Медіа» було прийнято, але у закритому режимі та з певними умовами”, – йдеться у повідомленні. 

“Міранда-Медіа” була створена “Ростелекомом” у 2014 року після окупації Криму. Компанія зайнялася наданням послуг фіксованого зв’язку на півострові, а також побудувала два підводні волоконно-оптичні лінії зв’язку між основною територією Росії та окупованим півостровом. Цікаво, що в планах у фірми забезпечити 4G інтернетом населені пункти, які перебувать поблизу лінії фронту, наприклад, Козачі Лагері Олешківської громади. Як вони виконуватимуть свої забов’язання за умов постійних обстрілів – невідомо.