Начальник окупаційної “поліції Каланчака” Сергій Щеглов, який викрадав і катував людей, отримав підозру

19 Січня 2024, 11:14

Сергій Щеглов, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Черговий зрадник, Сергій Щеглов, який очолив окупаційне відділення поліції у Каланчаку Скадовського району на Херсонщині, отримав заочну підозру в колабораційній діяльності і жорстокому поводженні з цивільним населенням.

 

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідчі встановили дані про Щеглова Сергія Вікторовича, 18 березня 1972 року народження, який очолив відділення окупаційної поліції в Каланчацькій громаді Скадовського району Херсонщини. Зрадник – уродженець міста Пологи Запорізької області, але багато років проживав у Макіївці Донецької області. Щеглов 15 років працював в органах внутрішніх справ України, звільнився у 2010 році через хворобу у званні майор міліції, з посади помічника начальника відділу – оперативного чергового чергової частини Центрально-міського райвідділу Макіївського МУ ГУМВС в Донецькій області.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Сергій Щеглов став начальником відділення окупаційної поліції в Каланчаку з 22 серпня 2022 року. На цій посаді він викрадав проукраїнських активістів, влаштовував незаконні репресії над ними, примушував їх до співпраці з ворогом, погрожуючи розправою.

У вересні 2022 року за наказом Сергія Щеглова в Каланчацькій громаді затримали чотирьох місцевих жителів, відвезли до захопленої будівлі поліції і тримали у нелюдських умовах без пояснення причин. Щеглов разом із своїм підлеглим бив цих людей, примушував вивчати гімн РФ, фіксуючи все це на відео, не надавав їжу і медичну допомогу. За кожне неправильне виконання російського державного гімну Сергій Щеглов бив кожного бранця металевою палицею по голові.

За скоєні злочини Сергію Щеглову заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності і жорстокому поводженні з цивільним населенням – за ч. 7 ст. 111-1 і ч. 1 ст. 438 КК України. Зловмиснику загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.