На капітальний ремонт школи у селищі Високопілля планується витратити понад 130 мільйонів гривень

05 Січня 2024, 13:30

У Департаменті розвитку територій Херсонської ОВА планують відремонтувати опорний заклад повної середньої освіти, який знаходиться у селищі Високопілля, що на правобережжі Херсонщини. Крім капітального ремонту, на території школи мають побудувати захисну споруду.

Про це йдеться у закупівлі на порталі “Прозорро”.

Закупівля послуг на ремонт зазначеного навчального закладу має відбутись на тендерній основі. Станом на сьодні єдиним претендентом на виконання цього замовлення є  ТОВ “ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ” з міста Тернопіль. Підрядники погодились виконали ремонт за 133 739 332 гривні. Роботи триватимуть майже 2 роки і мають бути завершені до 25 грудня 2025 року. За тендерною документацією, в освітній установі мають бути відновлені кам’яні стіни, перекриття, а також встановлено нові металеві конструкції. 

Деякі херсонці виказують сумніви щодо того, чи резонно витрачати такі суми на ремонти навчальних закладів під час війни. Так, наприкінці грудня 2023 року до Держаудит служби України було зафіксовано кілька звернень з приводу відновлення школи у Високопіллі. Наприклад, Катеритна Бритавська у своєму зверненні зазначає :”Навіщо укриття під час щоденних обстрілів зрозуміло. А навіщо вкладати гроші в ремонт школи, якщо обстріли практично щодня? Ганьба таким тендерам і усім причетним до них. Годі безглуздо витрачати кошти на ремонти, коли армія не забезпечена усім необхідним. Гроші на ЗСУ!!!”.