Комунальниця з Новотроїцького Роза Водницька стала окупаційною старостою

29 Січня 2024, 10:11

Роза Водницька, колаборантка. Фото: відкриті джерела.

Жителька Новотроїцького Генічеського району Херсонщини Роза Водницька однією з перших перейшла на бік ворога і активно здавала окупантам патріотично налаштованих до України земляків. За це її призначили так званою “старостою” Новотроїцького і сіл Захарівка і Благовіщенка. На цій посаді вона допомагає голові місцевої окупаційної адміністрації Євгенії Кузьменко, яка останнім часом майже не з’являється в громаді і переважно відпочиває в Росії.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні пабліки і власні джерела.

Днями окупаційний телеканал «Таврия» випустив сюжет, в якому «глава» селища Новотроїцьке і сіл Захарівка і Благовіщенка розповідає про те, як загарбники «дбають» про місцевих мешканців, завозячи їм крадене на шахтах Донецької області вугілля. В цьому сюжеті жінку назвали «Роза Возницкая».

Остання посада Водницької Рози Василівни – начальниця дільниці №4 з благоустрою Новотроїцького житлово-комунального підприємства. В останній поданій їй декларації за 2020 рік вказано, що вона володіє земельною ділянкою площею 4,6 га в Новотроїцькому. Вона не задекларувала жодних заощаджень і єдиним джерелом свого доходу вказала лише зарплату – майже 155 тисяч гривень за весь 2020 рік.

У 2019 році Роза Водницька отримала почесну грамоту Херсонської облдержадміністрації «за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку ЖКГ Херсонщини та з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення».

“Роза Водницька завжди була гнилою і любила облизувати будь-яке керівництво. Вона однією з перших у Новотроїцькому побігла прислужувати росіянам, показувала їм де живуть патріотично налаштовані до України люди, адже вона багатьох тут знала. За це окупанти дали їй посаду в «адміністрації»”, – розповіли ЦЖР жителі Новотроїцького.

За їхніми словами, Роза Водницька стала правою рукою Євгенії Кузьменко. Сама ж Кузьменко останнім часом не часто буває в Новотроїцькому і переважно відпочиває в Росії.