Колишня посадовиця закладу охорони здоров’я підозрюється у сприянні незаконному вивезенню дітей з Херсонщини до Криму

12 Січня 2024, 11:50

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури черговій колаборантці – колишній посадовиці обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Також зловмисниці обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, підозрювана погодилась на співпрацю з ворогом та в червні 2022 року обійняла посаду «заместителя руководителя» у створеній окупаційною владою установі – «Центре экстренной медицинской помощи и медицины катастроф».
На псевдопосаді вона організовувала роботу підпорядкованих їй структурних підрозділів відповідно до протоколів країни-агресора.
Згодом, реалізуючи власні амбіції, отримала посаду «главного внештатного специалиста» за своїм напрямом роботи в окупаційному міністерстві охорони здоров’я області.
У жовтні жінка сприяла примусовому переміщенню з Херсона на територію окупованої АР Крим одинадцятьох малолітніх дітей, які перебували у закладі, що здійснював їх медико-соціальний захист. Для цього надала транспорт, а для супроводу залучила підпорядкованих фельдшерів.
Також виконуючи розпорядження «губернатора Херсонской области», забезпечила вивезення спеціалізованих автомобілів комунальної установи на лівобережжя регіону, залишивши обласний центр без карет швидкої допомоги.
Від правосуддя жінка певний час переховувалась у Львові. Її затримано при спробі перетину державного кордону.