Діти з окупованого Каланчака, яких росіяни вивезли на “відпочинок” до Мордовії, масово захворіли

11 Січня 2024, 15:06

Школярі з селища Каланчак, яким окупанти “подарували” відпочинок у республіці Мордовія, захворіли на ГРВІ та повернулись додому із застудою. Росіяни, у свою чергу, зробили з повернення дітей додому чергову агітку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Діти з Каланчацького округу відпочивали у Мордовії, а дорогою додому у школярів з’явилися ознаки застуди. Супроводжуючі переживали за стан школярів і вирішили звернутися за допомогою до медиків. Прямо з потягу групу школярів направили до лікарні Криму. Після обстеження фахівці дали добро на подальший шлях, але на Херсонщині вже настав комендантський час. Без супроводу везти дітей не можна було”, – зазначають окупанти. 

Звичайно, росіяни розповіли про хворобу дітей у контексті свого “героїчного” про них піклування. Як зазначають ЗМІ загарбників, російські військові допомогли автобусу з дітьми доїхати до Каланчака, незважаючи на комендантську годину. “Висловлюю величезну подяку Міністерству оборони Російської Федерації за чуйність, привітність та оперативність”, – зазначив у своєму Телеграм-каналі Ігор Кастюкевич, так званий “сенатор” від Херсонщини, дякуючи російським військовим за те, що вони дозволили хворим дітям повернутись додому.