Двоє загиблих і поранений: наслідки обстрілів росіян на Херсонщині за минулу добу

04 Січня 2024, 11:12

Наслідки обстрілів росіянами населених пунктів Херсонщини, 03.01 2024 р. Фото: Поліція Херсонської області.

Минулої доби на Херсонщині внаслідок російської агресії дві людини загинуло та одна поранена, поліція документує наслідки.

За минулу добу російські війська здійснили 97 обстрілів та випустили 486 снарядів по громадах Бериславського та Херсонського районів. Противник бив з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та БпЛА. Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Новотягинка, Новодмитрівка, Садове, Кізомис, Дар’ївка, Велетенське, Антонівка, Берислав, Тягинка, Новоберислав, Нововоронцовка, Новорайськ та Червоний Маяк.
Лише у Херсонському районі пошкоджено 31 об’єкт: 1 багатоповерховий та 17 приватних будинків, школа, комунальна установа, магазин, 3 господарські споруди, 3 гаражі та 3 автомобілі.
З авіації противник атакував Берислав та Червоний Маяк, зафіксовано пошкодження будинків та гаражів. Також упродовж доби російські війська скидали боєприпаси з дронів на об’єкти критичної інфраструктури та території підприємств у Бериславі.
Під час артилерійського обстрілу Садового снаряд влучив у приватний будинок, де на подвір’ї загинув 62-річний чоловік. За словами сусідів, він не встиг добігти до укриття.
У Новотягинці під час обстрілу на подвір’ї власного будинку, куди влучив російський снаряд, загинула 86-річна жінка.
Опівночі війська рф з артилерії обстріляли Нововоронцовку, поранено 68-річну жінку.
У Кизомисі внаслідок ворожої атаки дроном пошкоджено будівлю школи.
Під інтенсивними обстрілами російської армії перебував Херсон, найбільше постраждали мікрорайон «Корабел», Дніпровський район та центр. У місті пошкоджено комунальну установу, приміщення будівельної компанії та житлові будинки.