На лівобережжі Херсонщини у ДТП потрапив відомий кримський шахіст Сергій Карякін

03 Січня 2024, 13:04

Кримський гросмейстер і палкий прибічник Путіна Сергій Карякін мало не загинув у ДТП на окупованій частині Херсонщини. У листопаді він відвозив допомогу російським військовим. Його авто злетіло з траси і перекинулось.

Про це сам Карякін повідомив російським журналістам.

Я буваю там приблизно раз на місяць, а одна подорож нещодавно склалася дуже невдало. Ми у листопаді везли гуманітарну допомогу нашим бійцям і потрапили в дуже сильну ДТП. Я був зі своїми друзями, машина кілька разів перекинулася, але, дякувати Богу, всі залишилися живі. Я, правда, зламав пару ребер, вони досі трохи болять, але загалом нічого страшного. Це сталося у Херсонській області”, – зазначив він. 

Сергій Карякін народився у 1990 році в місті Сімферополь. Він увійшов до Книги рекордів Гіннеса як наймолодший міжнародний гросмейстер — отримав це спортивне звання у віці 12 років і 211 днів. Російське громадянство Карякін отримав у 2009 році. Гросмейстер активно підтримував окупацію Криму і початок повномасштабної війни Росії проти України. 19 жовтня 2022 року доданий до санкційного списку України. Міжнародна шахова федерація відсторонила Карякіна від змагань через його палку підтримку проведення так званої “спецоперації”.