За даними Американського інституту вивчення війни, Сили оборони України контролюють весь Великий Потьомкінський острів поблизу Херсона

11 Грудня 2023, 15:50

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

10 грудня 2023 року українські війська продовжили наземні дії на лівобережжі Херсонської області. Генштаб повідомив, що українські війська утримують позиції на лівому березі Дніпра та завдають ударів по російських позиціях у цьому районі. Американський інститут вивчення війни (ISW), у свою чергу, зазначає, що під контролем ЗСУ перебуває вся територія Великого Потьомкінського острова, що поблизу Херсона.

Про це повідомляє Institute for the Study of War.

 

Російські джерела стверджували, що бої під Кринками (30 км на північний схід від Херсона) тривають і відзначали стабільно високі темпи українських операцій у цьому районі. також російський мілблогер стверджував, що українські сили захопили нові позиції на острові Великий Потьомкін (на південний захід від Херсона), хоча ISW оцінює, що українські сили вже контролюють весь острів.

 

Російський мілблогер розповсюдив кадри, на яких нібито видно, як частини російського 28-го мотострілецького полку (70-та мотострілецька дивізія, 18-та загальновійськова армія) завдають ударів по українських позиціях на островах у Дніпрі.

У свою чергу, Міноборони Росії опублікувало кадри, на яких нібито показано, як невідомі елементи російського ВДВ проводять повітряну розвідку українських позицій на правому березі Дніпра, зазначають в ISW.

Раніше повідомлялось, що у Генічеську зареєстрували прокремлівську організацію і готуються до «виборів» Путіна.