Вихователі-колаборанти дитсадків у окупованому Новотроїцькому поскаржились росіянам на своє тяжке життя

21 Грудня 2023, 13:04

Новотроїцькі вихователі-колаборанти поскаржились російським журналістам на умови своєї праці. За їхніми словами, у дитячих садках громади відсутні печатки, що не дозволяє “директорам” цих закладів підписувати офіційні папери. До того ж педагогам окупованої частини Херсонщини постійно затримують обіцяну заробітну плату. Не бачать грошей і новотроїцькі вихователі, котрі погодились працювати на росіян.

Про скарги новотроїцьких колаборантів повідомляють російські ЗМІ.

Так, у відео “засвітилась” Тетяна Богуславська, яку окупанти призначили керувати Новотроїцьким дитячим садком №2. На співпрацю з росіянами жінка пішла одразу після початку повномасштабного вторгнення, а на посаді її було затверджено влітку 2022 року, про що свідчать дані з російських реєстрів. Державна зрада є звичною справою для сімейства Богуславських, адже чоловік Тетяни – Валерій Богуславський, після окупації Новотроїцького очолив так званий “Комплексний центр соціального обслуговування населення” і активно знімався у пропагандистських відео росіян аж до своєї раптової смерті у вересні 2023 року. Донька Тетяни Богуславської, Олена, у свою чергу, є депутаткою незаконної “Новотроїцької районної ради”.

Колаборантка Тетяна Богуславська скаржиться росіянам на проблеми.

У відео Богуславська скаржиться на своє тяжке колаборантське життя. Зокрема, за її словами, росіяни за майже два роки окупації не виготовили печаток для навчальних закладів, тож вона як директорка не має змоги підписувати документи. “Печатки у нас немає… дякуючи Богу у нас великих лікарняних не було, а ось співробітниця, яка знаходиться в декреті, не може отримати вже три місяці належні їй виплати. Ми все здали, все оформили, але питання досі не вирішено”, – розповіла російським журналістам Богуславська.

Аналогічна ситуація і у Новотроїцькому дитсадку №1. Тут з російськими журналістами зустрілась “діловод” установи Світлана Бочкова, хоча за документами садок очолює Ольга Теплова.

Світлана Бочкова

“По Новотроїцькому району в жодному дитячому садочку немає печаток. У нас є співробітники, які зараз вже на пенсії. Їм потрібно повести перерахунок, проте в пенсійній книжці немає печаток, тому їхні документи не приймають”, – доповнює свою колегу Бочкова.

Ще однією проблемою для новотроїцьких зрадників, які працюють у системі освіти, є хронічна затримка заробітної плати. Пізніше російські журналісти зазначили, що всі борги перед новотроїцькими педагогами-колаборантами росіяни все ж виплатили. Правда це чи ні – ми не знаємо, проте, наприклад, минулого тижня двоє вчителів з лівобережжя Херсонщини змушені були звернутись до російського суду, щоб отримати обіцяні їм гроші. “В інтересах двох працівників освітніх установ направлено позовні заяви з метою захисту їхніх трудових прав. Наразі позовні заяви прийняті до провадження, перебувають на розгляді”, – повідомляють в російській прокуратурі.

За словами росіян, проблема з печатками у дитячих садках окупованого Новотроїцького також вже вирішена, щоправда, як бачимо, на це у них пішло майже два роки.