Російські військові розстріляли на лівобережжі Херсонщини неповнолітнього, який нібито їх сфотографував

22 Грудня 2023, 13:06

Росіяни показово стратили учня восьмого класу, якого запідозрили у фотографуванні своїх військових на лівобережжі Херсонщини. Інцидент стався 20 грудня 2023 року в одному з населених пунктів поблизу міста Каховка. Хлопця розстріляли на очах у його родини.

Про це під час зустрічі з журналістами повідомив Олександр Прокудін, начальник Херсонської ОВА.

“Росіяни вбили учня 8 класу в одному з населених пунктів просто на очах у родини. Його мати ледь не збожеволіла. Намагалась покінчити з собою. Її врятували. Потім вона зникла. Її зараз шукають. Це страшна ситуація. Дитина просто проходила повз росіян і начебто їх сфотографувала. Його схопили, привели додому і застрелили!” – зазначив начальник ОВА.

За словами Прокудіна, убивство дитини підтвердив директор місцевої школи, де хлопець навчався.

Факт розстрілу дитини також підтвердили в Херсонській обласній прокуратурі. Тут уточнюють, що розстріляний росіянами школяр мешкав у Каховській громаді. “За даними слідства, на тимчасово окупованій території Каховського району Херсонщини військові армії РФ вбили неповнолітнього хлопця. Наразі тривають слідчі дії щодо встановлення додаткових обставин події та осіб з числа військовослужбовців РФ, причетних до злочину”, – повідомляють у відомстві.

Як повідомлялось раніше, колишній український військовий помер у відділенні російської поліції в окупованому селищі Горностаївка, що на Херсонщині. Чоловіка підозрювали у співпраці з СБУ, а причиною смерті могли стати тортури, які до нього застосовували російські силовики.