“Очільниця” окупаційного відділу культури в Чаплинці, Кристина Іноземцева, отримала підозру СБУ

13 Грудня 2023, 14:21

Колаборантка Кристина Іноземцева. Фотоколаж: відкриті джерела.

12 грудня 2023 року СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності Кристині Іноземцевій, начальниці окупаційного Відділу культури, туризму, молодіжної політики та спорту в Чаплинській громаді Каховського району на Херсонщині. За скоєний злочин їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Відповідний текст підозри оприлюднений на сайті Офісу геренального прокурора.

Слідчі встановили, що 40-річна Іноземцева Кристина Олександрівна, уродженка Генічеська, мешканка селища Чаплинка Каховського району Херсонщини, з травня 2022 року добровільно встановила контакт з представниками окупаційної влади і зайняла посаду начальниці так званого відділу культури, туризму, молодіжної політики та спорту місцевої окупаційної адміністрації.

«Іноземцева готувала культурно-масові заходи з використанням тематики держави-агресора РФ, розпоряджалася майном, підбирала і формувала колектив свого «відділу». Тим самим вона забезпечувала становлення і зміцнення окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області», – йдеться у тексті повідомлення.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кристина Іноземцева переважно працювала в Чаплинському культурно-творчому центрі – завідувачкою сектору культурно-дозвільної діяльності, а з 15 березня 2021 року виконувала обов’язки його директора.

Як повідомляє “Центр журналістських розслідувань”, у своїй недавній анкеті вона вказала, що очолила окупаційний відділ культури в Чаплинці 1 вересня 2022 року. Незадовго до цього, 25 серпня 2022 року, вона отримала паспорт «громадянина РФ».

Раніше повідомлялось, що колаборантка з Новотроїцького Євгенія Кузьменко отримала чергову підозру.