Колаборантка з Новотроїцького Євгенія Кузьменко отримала чергову підозру

13 Грудня 2023, 12:47

Колаборантка Євгенія Кузьменко. Фото: російські ЗМІ.

Колишня масажистка, а нині в. о. голови окупаційної адміністрації Новотроїцької громади Євгенія Кузьменко, зареєструвалася кандидатом у депутати від російської провладної партії “Єдіная Россія” та сприяла встановленню окупаційної влади – тепер отримала чергову підозру.

За даними слідства, у квітні 2023 року 34-річна підозрювана, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонщини, подала заяву на вступ до партії та зареєструвалася кандидатом у депутати від «єдиної росії». В подальшому планувала балотуватися до законодавчих органів державної влади країни-агресора.
У жовтні 2023 року, під час «виборів депутатів законодавчих зібрань та органів місцевого самоврядування», жінку обрали так званою «головою Новотроїцького муніципального округу».
На цій посаді вона забезпечувала функціонування псевдооргану, займалася питаннями регламенту, його положеннями та структурою.
За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур Євгенії Кузьменко заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Раніше повідомлялось, що Євгенія Кузьменко вже отримувала підозру в колабораціонізмі за добровільне зайняття посади в. о. голови окупаційної адміністрації Новотроїцької громади.