На правобережжі Херсонщини у 2023 році від російських мін постраждало понад 20 фермерів

21 Грудня 2023, 16:31

Фото: "IPC-Південь".

Попри небезпеку і тотальне замінування росіянами правобережжя Херсонської області, місцеві аграрії поступово повертаються до своїх полів. Звичайно, часом це має для них сумні наслідки. У 2023 році на російських мінах підірвалось понад 20 херсонських аграріїв. П’ятеро з них загинули.

Про це кореспондентам “IPC-Південь” повідомив Дмитро Юнусов, начальник Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА.

“За цей рік на ворожих мінах підірвалось 5 фермерів, це з летальними наслідками. Ще 15 постраждали – отримали травми різного ступеня тяжкості. Крім того, більше 20 одиниць техніки було знищено у результаті підриву на ворожих мінах. Це з тих випадків, які офіційно зафіксовані”, – зазначив він.

За словами Юнусова, питання розмінування залишиться пріоритетним у 2024 році. Наразі обласна влада співпрацює з міжнародними організаціями щодо залучення додаткової механізованої техніки, необхідних додаткових засобів захисту для саперів. Планується також збільшити кількість самих саперів, що дасть змогу, за приблизними підрахунками, закінчити розмінування за наступні 5 років.