Фільм про загиблого колаборанта Стремоусова росіяни планують показати на ТОТ Херсонщини

18 Грудня 2023, 14:38

На фото: колаборант Кирило Стремоусов, відкрите джерело з мережі.

У Росії презентували документальний фільм про загиблого херсонського колаборанта Кирила Стремоусова, підозрюваного в державній зраді. Росіяни планують показати стрічку на кількох регіональних каналах з окупованих Криму, Херсонської, Запорізької областей, Донецька, а також російського Ростова-на-Дону.

Про це інфломує “ІМІ” з посиланням на повідомлення російського пропагандиста, який займається розвитком пропагандистських медіа на тимчасово окупованих територіях України, автор фільму Олександр Малькевич в інтерв’ю на російському телеканалі “Звєзда” 14 грудня.

Документальний фільм планують показати у день народження Стремоусова – 26 грудня.

У трейлері фільму показано кадри Майдану, комунікації Стремоусова з представниками херсонської української влади до війни. Також ще живий Стремоусов розповідає, що “краще померти стоячи, ніж на колінах, поклоняючись якимось кривавим кондитерам з України”. Про життєве кредо “нашого Че Гевари” в кіно розповідає представник окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо, а також ще низка нетитрованих спікерів. Також у фільмі знялася дружина Стремоусова, що розповідає, якого “батька втратила руська земля”.

Фільм зняв Фонд розвитку нових медіа, який належить пропагандисту Олександру Малькевичу, за підтримки російського президентського фонду культурних ініціатив. На сайті фондкультурныхинициатив.рф можна знайти тільки один проєкт фонду Малькевича, який спрямований на цю тематику. Заявку “Герої російського Херсона” сформували й подали буквально через тиждень після загибелі Стремоусова, зазначає “ІМІ”.

Раніше повфідомлялось, що в російському театрі презентували спектакль про колаборанта Кирила Стремоусова.