Жительку Херсонщини, яка погодилась вести бухгалтерський облік захопленого окупантами медзакладу, судитимуть за колабораціонізм

03 Листопада 2023, 11:43

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Чергову колаборантку з Херсонщини судитимуть за співпрацю з ворогом. За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури Херсонської області до суду скеровано обвинувальний акт за фактом пособництва державі-агресору жительки Білозерської громади (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що у червні 2022 року жінка добровільно погодилась на співпрацю з ворогом. Вона обійняла посаду так званого «главного бухгалтера» у захопленому окупантами медзакладі, який було перейменовано у «Государственное бюджетное учреждение здравоохранения Херсонской области Белозерская центральная районная больница».
Обвинувачена нараховувала та виплачувала заробітну плату співробітникам у рублях, вела облікову та звітну бухгалтерську документацію. Займалася інвентаризацією майна медичного закладу для подальшої передачі його на облік у так званий «фонд имущества Херсонской области».
Наразі обвинувачена перебуває під вартою, де очікуватиме на вирок суду.