Житель Миколаївської області у 2022 році організував збут психотропів у районах бойових дій на межі Херсонщини і Миколаївщини. Злочинці викриті та очікують на суд

03 Листопада 2023, 12:14

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Організував угрупування житель Миколаївської області, який раніше займався наркобізнесом та притягався за це до кримінальної відповідальності.

Він вирішив під час воєнного стану поновити свою незаконну діяльність та створити стабільний канал постачання наркотиків у прифронтові райони.

Ділок залучив до справи трьох жителів Березнегуватської ОТГ Миколаївської області.

ДБР встановило, що схема діяла наступним чином:

– через послуги кур’єрської служби доставки зловмисник замовляв на вигадані анкетні дані та отримував поштові відправлення з психотропними речовинами «PVP»;

– зберігав їх на власному складі та фасував для подальшої реалізації;

– передавав наркотики спільникам через «закладки» або напряму іншим членам угрупування для подальшого збуту.

Подільники мали підшуковувати потенційних покупців, у тому числі навіть серед військових. Зловмисники розраховували на їхнє високе грошове забезпечення та перебування у стресових ситуаціях, яке, на думку ділків, спонукатиме воїнів до вживання «зілля».

Завдяки співпраці з військовослужбовцями ДБР викрило зловмисників у жовтні 2022 року. Їх було затримано і взято під варту.

Члени злочинного угрупування обвинувачуються у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечних психотропних речовин організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що жительку Херсонщини, яка погодилась вести бухгалтерський облік захопленого окупантами медзакладу, судитимуть за колабораціонізм.