Загалом цьогоріч на фінансування програм для підтримки ВПО передбачено понад 82,7 мільярда гривень

16 Листопада 2023, 13:13

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Низка державних програм на підтримку внутрішніх переселенців продовжує реалізовуватись. Зокрема, за бюджетною програмою компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування ВПО у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності передбачені асигнування в сумі 338,7 мільйона гривень.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Загальна сума фінансування програм для підтримки ВПО цього року складає 82,7 мільярда гривень. На заходи з підтримки евакуйованих та осіб, які проживають у звільнених населених пунктах, із держбюджету виділено 94,7 мільйона гривень.

У межах проєкту «Прихисток» майже 150 тисяч власників домогосподарств отримали 1,96 мільярда гривень компенсації за розміщення 2,8 мільйона внутрішніх переселенців.

Крім того, низка програм реалізуються іншими відомствами.

Так, Мінсоцполітики впроваджує програму щодо захисту громадян, які потрапили у складні життєві обставини. На ці цілі передбачені кошти у розмірі 74,2 мільярда гривень.

Крім того, Мінветеранів реалізує програму субвенцій на виплату компенсації за належне для отримання житло для ВПО з Донецької та Луганської областей з-поміж учасників бойових дій та інвалідів внаслідок війни III групи. Місцевим бюджетам за цією програмою розподілено 3,2 мільярда гривень.

Мінекономіки також втілює державну програму єРобота. Цього року нею передбачено 2,6 мільярда гривень грантів на створення або розвиток бізнесу.

Крім того, реалізується програма компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих ВПО. Її фінансування становить 308,2 мільйона гривень.

Раніше повідомлялось, що на виплати ВПО у першому періоді листопада наразі передбачено майже 5,8 мільярда гривень.