На виплати ВПО у першому періоді листопада наразі передбачено майже 5,8 мільярда гривень

11 Листопада 2023, 12:18

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Виплати для внутрішньо переміщених осіб у листопаді будуть профінансовані вчасно. На це виділено майже 5,8 мільярда гривень.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

Це питання обговорювалося на червовому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО.

Як повідомив представник Мінсоцполітики, платіжні документи на виплати ВПО у першому періоді поточного місяця будуть направлені до Держказначейства 15 листопада. Після цього протягом кількох днів гроші надійдуть на банківські рахунки внутрішніх переселенців.

“На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість внутрішньо переміщених осіб з питаннями щодо виплат допомоги на проживання. Дуже важливо, щоб виплати ВПО надходили людям вчасно. Досить часто – це єдині кошти, на які вони можуть розраховувати”, – зазначила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Усі охочі поставити питання щодо ви плат можуть звернутися до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.