За участь в організації псевдореферендуму на Херсонщині ще двом колаборанткам повідомлено про підозру

13 Листопада 2023, 10:39

Ілюстрація: відкриті джерела.

Двом черговим колаборанткам з Херсонщини, які добровільно пішли на співпрацю з російськими окупантами та брали участь в організації псевдореферендуму, повідомлено про підозру.

За даними слідства, одна з підозрюваних, 37-річна жителька села Комишани, у серпні 2022 року вона погодилась на співпрацю із окупаційною владою та зайняла посаду так званого «заступника голови ДВК».

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

На цій псевдопосаді на території тимчасово окупованих Комишан вона брала участь в організації псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ.
У її обов’язки входив контроль за роботою інших членів комісії, формування списків виборців, зберігання бюлетенів. А також організація роботи дільниці, де вона розміщувала агітаційні матеріали та російську символіку.
Інша підозрювана – 41-річна жінка, як членкиня створеної окупаційною владою «Білозеркої ДВК» здійснювала подворовий обхід жителів селища Білозерка. Залучала їх до голосування щодо приєднання Херсонської області до складу РФ.

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур зловмисницям заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).