Сальдо закликає підтримати на російському конкурсі фейкового херсонця

01 Листопада 2023, 13:20

Так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо закликав у своєму Telegram-каналі “підтримати херсонця” Бориса Землянського, який вийшов у фінал російської премії “Ми разом”. Ось тільки Землянський ніякий не херсонець, він народився у Московській області, а на Херсонщину приїхав, щоб будувати кар’єру.

“Підтримай херсонця!” – написав Сальдо, розмістивши допис з фото Землянського у своєму Telegram-каналі.

Насправді ж Борис Землянський народився у 1990 році у місті Пушкіно, що в Московській області. Після навчання у ВИШі він довгий час працював учителем інформатики в одній з місцевих шкіл. Ймовірно, цю посаду він залишив влітку 2022 року. Паралельно наш герой намагався вибудувати політичну кар’єру і навіть займав посаду очільника Молодіжного парламенту Пушкінського муніципального району.

Також Землянський невдало балотувався на посаду депутата Міської ради Пушкінського муніципального округу від націонал-патріотичної партії “За правду!” російського пропагандиста Захара Прилєпіна.

"Херсонець" землянський на відео російських ЗМІ у січні 2023 року

“Херсонець” землянський на відео російських ЗМІ у січні 2023 року.

Фіаско на виборах у 2021 році, ймовірно, спонукало пізніше Землянського переїхати на окуповані території Херсонщини, де він займає посаду “Начальника відділу по роботі з громадськими об’єднаннями та політичними партіями” так званої “ВГА”.

Тож Землянський приблизно такий же “херсонець” як Сальдо “губернатор”.