Росіяни визнали затримку виплат заробітної плати бюджетникам на лівобережжі Херсонщини

02 Листопада 2023, 11:53

Бюджетникам з лівобережжя Херсонської області, які пішли на співпрацю з росіянами, хронічно затримують заробітну плату. Ситуація стала настільки масовою, що окупанти змушені через проросійські ЗМІ заспокоювати місцевих працівників незаконних державних установ, обіцяючи їм розрахуватись з боргами.

“Інформую, що з 1 листопада 2023 року розпочнеться планомірне погашення заборгованості із заробітної плати у бюджетній сфері Херсонської області”, — написав у своєму Telegram-каналі так званий “сенатор від Херсонщини” Константин Басюк.

Басюк зауважив, що з проблемою затримки заробітної плати бюджетники-колаборанти постійно звертаються до його “приймальні”. Аргументує цю ситуацію “сенатор” недосконалістю російської бюрократичної системи, а не відсутністю коштів.

Як повідомлялось раніше, затримки у виплатах заробітної плати росіянами бюджетникам на окупованій частині Херсонщини є звичайною справою. Досить часто, щоб отримати належне, люди змушені звертатись до російської прокуратури, яка незаконно функціонує на окупованих територіях області. Часом це допомагає, проте загальну тенденцію це не змінює – у росіян просто немає зайвих коштів, щоб утримувати бюджетників з Херсонщини.