Росіяни рекламують “туристичні маршрути” до храмів Херсонщини, які самі ж постійно обстрілюють

08 Листопада 2023, 18:03

У столиці Росії на ВДНГ відкрилась виставка, яка рекламує “релігійний туризм на Херсонщині”. Більша частина храмів, що пропонуються до відвідин російським туристам, знаходиться на звільненій, правобережній частині області. Вони постійно обстрілюються окупантами, що, на думку росіян, робить їх більш “туристично привабливими”.

Про стенд з храмами Херсонщини повідомляє Telegram-канал “Вёрстка”.

На виставці «Росія», що відкрилася на ВДНГ, — стенди всіх п’яти окупованих регіонів України. Вони закликають до себе туристів. На стенді Херсонської області рекламується релігійний туризм, який дозволить гостям відчути духовну атмосферу регіону, де йдуть інтенсивні бої”, –  йдеться у повідомленні. 

Туристам пропонують відвідати, наприклад, Свято-Катериненський собор, який було кілька разів обстріляно. Зокрема, 3 серпня 2023 року, після удару російської артилерії, в соборі почалась пожежа. Під час її гасіння відбувся повторний обстріл. Постраждали четверо співробітників ДСНС.

Палаючий дах Свято-Катериненського собору після російського обстрілу.

Схожа ситуація і з іншими храмами Херсонщини, які росіяни пропонують своїм туристам. Наприклад, 16 липня 2023 року постраждав храм Різдва Богородиці – найстаріший у місті.

Храм Різдва Богородиці в Херсоні після російського обстрілу.

Ще кілька церков, що рекомендуються росіянам, розташовані на правобережжі Херсонщини у 15-кілометровій зоні від Дніпра, тобто, фактично на лінії фронту. Більш того, один з храмів, що мають зацікавити туристів зі “скрєпної”, взагалі знаходиться у Миколаєві, тобто, на території, що не була окупована під час російсько-української війни.