Підряди на ремонт укриттів у Херсоні отримала чергова фірма-новачок

21 Листопада 2023, 14:25

Відділ цивільного захисту Херсонської міської військової адміністрації продовжує роздавати підряди на ремонт укриттів в обласному центрі новоствореним підприємствам та ФОПам. Черговою сумнівною фірмою, що отримала замовлення від керівника цього відділу Олександра Горіна, стала ТОВ «БУДІВЕЛЬНА ФІРМА «СОТИЙ ДІМ».

Інформацію про закупівлі опубліковано на порталі “Прозорро”.

За умовами підписаних договорів, «СОТИЙ ДІМ» має відремонтувати два укриття в Херсоні на загальну суму 2 694 751 гривня. Підприємство було зареєстровано 7 місяців тому, у квітні 2023 року. Директором його є Сабадаш Ірина Василівна. Адреса: місто Херсон, вулиця Текстильна, 65. До підрядів від Відділу цивільного захисту МВА «СОТИЙ ДІМ» вже виконав один ремонт херсонського укриття у травні 2023 року. Щоправда, тоді замовником виступала Херсонська обласна комунально-рятувальна служба.

Договори між Горіним та Сабадаш було підписано 6 листопада 2023 року. Виконати ремонти підрядник має до 25 грудня цього ж року. Адреси укриттів, ремонтувати які взялось ТОВ «СОТИЙ ДІМ», у договорі вже традиційно закриті чорною плашкою. Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, у минулу хвилю закупівель ІРС-Південь та Центру журналістських розслідувань  вдалося лише через інформаційний запит до пана Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав жителів Херсона на інформацію про місцезнаходження укриттів, як того вимагає Указ президента і рішення РНБО.