Окупаційному колишньому “голові” Нижньосірогозької громади повідомлено про підозру в колабораціонізмі

24 Листопада 2023, 11:57

Колаборант Петро Збаровський. Фото: відкриті джерела.

Черговому зраднику, так званому “голові” Нижньосірогозької громади на Херсонщині, загрожує 10 років позбавлення волі за колабораціонізм.

Мова йде про Петра Миколайовича Збаровського.
За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Генічеської окружної прокуратури Херсонської області визнано винним у колабораціонізмі жителя регіону (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Зловмиснику судом призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на строк 15 років з конфіскацією усього належного майна.
Доведено, що засуджений, знаючи про агресивні воєнні дії РФ проти України, добровільно погодився співпрацювати з ворогом.
У червні 2022 року Збаровський обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Нижньосірогозького району», про що заявив місцевому населенню під час зустрічі в Будинку культури.
Після призначення він схиляв керівників державних установ та закладів до співпраці з окупантами.
У взаємодії з представниками окупаційної влади держави-агресора чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснював загальне керівництво закладами освіти, культури, охорони здоров’я.