Очолила окупаційне “Міністерство освіти Херсонської області”: Людмилі Ковтун, жительці Генічеська, повідомлено про підозру в колабораціонізмі

22 Листопада 2023, 15:08

Колаборантка Людмила Ковтун. Фото: відкриті джерела.

Черговій колаборантці, жительці Генічеська, яка очолила окупаційне «Министерство образования Херсонской области», повідомлено про підозру. За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур жительці регіону заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Мова йде про 49-річну Людмилу Ковтун.
За даними слідства, у червні 2022 року підозрювана погодилась на співпрацю із ворогом та добровільно зайняла посаду «начальника отдела образования Генического муниципального округа». У лютому 2023 року назва її посади змінилася на «начальник отдела по работе с образовательными учреждениями Генического муниципального округа».
На цій посаді жінка виконувала накази незаконно створених органів, планувала заходи, спрямовані на популяризацію росії: флеш-моби, відкриті уроки тощо.
Підтримуючи наративи країни-агресора, давала коментарі пропагандистським медіа.
У жовтні 2023 року жінка отримала від окупантів «підвищення», очоливши так зване «Министерство образования Херсонской области».